Velkommen til Øjenhospitalet Danmark

Hospitalet er landets ældste og største private øjenklinik, beliggende i Charlottenlund nord for København. D. 1. November 2015 blev Dr. Med. Niels Vesti Nielsen en del af Øjenhospitalet Danmark. Det fælles ønske var at skabe et endnu bedre behandlingstilbud og en endnu bedre patientoplevelse. Vi er stolte af at kunne tilbyde, bl.a: synsforbedrende behandlinger til patienter med AMD.

Kontaktoplysninger

Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund

Phone: 71 70 00 00

Mobile: Telefon: (+45) 71 70 00 00

Fax: Fax: (+45) 39 64 33 62

Web: www.ohd.dk

Diabetisk øjnsygdom

SKREVET AF NIELS VESTI NIELSEN

Home/Øjensygdomme/Diabetisk øjnsygdom
Diabetisk øjnsygdom 2017-10-05T14:09:15+00:00

Diabetisk Øjensygdom kan påvirke øjnene og den er mest alvorligt nethinden øjensygdom.

OBS: Nedenstående er forældet. Læs mere på følgende side om nethindebehandlinger. Dette link tager dig til Øjenhospitalet Danmarks hjemmeside, hvor Dr. Med. Niels Vesti Nielsen sikrer kvaliteten og behandlinger for nethindesygdomme, såsom Diabetisk Makulopati.

Øjet ligner en kugle (figur 1). Næsten hele indersiden er beklædt med nethinden, hvor der findes flere millioner synsceller og nerveceller med meget høj aktivitet. Derfor findes mange blodkar i nethinden (figur 1). Diabetes påvirker med tiden disse blodkar. I reglen er det de mindste blodkar, som først påvirkes. Der kan komme udposninger på de blodkar (microaneurismer) og mindre blødninger. Disse forandringer kan øjenlægen se som røde punkter i nethinden (figur 1b).

I områder af nethinden kan blodkarrene blive meget tynde, og efterhånden kan blodcirkulationen helt gå i stå. I disse områder ødelægges sansecellerne. Nervecellerne svulmer op og ligner små pletter af “bomuldsvat” på nethinden (figur 3). Disse forandringer i nethinden kan være stabile i mange år og kræver ikke behandling.

Figur 1. Den normale nethinde. Synsnerve (hvidlig cirkel), blodkarrene og nethindens synscenter (centralt i billedet) ses uden sygdoms- forandringer.Tværsnit af øje viser forrest den klare hornhinde og linse. Bagerst nethinden og synsnerve.

Figur 1b + 1a. Figur 1a. Kontrastfoto af den normale nethinde. Kontraststof fluorescein (indgivet i en blodåre i armen) cirkulerer frit gennem nethindens tætte blodkarsystem.

Figur 1b. Begyndende sukkersyge-forandringer med små punkt blødninger og lidt større blødninger i nethinden.

Figur 3. “Bomuldsvatsaflejringer” i nethinden.

UNDERSØGELSER FOR DIABETISK ØJENSYGDOM

Ønsker du at vide mere om dine muligheder kan du ringe til vores personale på telefon 71700000.