Har du problemer med øjnene? Her kan du finde information om øjensygdomme og synsproblemer. Alt, hvad der har med øjnene at gøre, hører i princippet til øjenlægens arbejdsområde. Det gælder såvel kirurgisk og medicinsk arbejde, såvel som diagnosticering og behandling af voksne og børn.

Denne side “Øjensygdomme” er en side, hvor du kan finde mere information om de øjensygdomme der findes og links til relevante sider.

Ønsker du at få uddybet nedenstående Øjensygdomme? Du er meget velkommen til, at ringe til vores personale på telefon 71700000. Nedenstående links tager dig videre til Øjenhospitalet Danmarks hjemmeside. Øjenlæge Dr. Med. Niels Vesti Nielsen er en del af Øjenhospitalet Danmark.

ALMINDELIGE ØJENSYGDOMME

Øjenforkalkning – AMD
Øjenforkalkning i øjets nethinde, som i fagsprog kaldes Aldersrelateret Makuladegeneration (forkortet “AMD”). Denne øjensygdomme er den hyppigste årsag til læseblindhed hos folk over 50 år i den vestlige verden.

Grøn Stær
Grøn Stær dækker over tilstande med skader efter for højt tryk i øjet. Grøn Stær er meget almindelig, men risikoen stiger, jo ældre man bliver

Grå Stær
Grå Stær er en hyppig årsag til synsnedsættelse hos ældre mennesker. Hvis øjets linse er uklar, har man Grå Stær. Der findes mange behandlingsmuligheder.

Glaslegeme
Glaslegeme (Corpus Vitreum) er en geléagtig klar blodkarløs substans beliggende i øjets indre bag øjets linse og foran/på nethinden.

Nethindeløsning
Nethindeløsning er når nethinden løsnger sig fra den underliggende hinde. Dette betyder at blodforsyningen nedsættes.

Diabetisk øjensygdom
Diabetisk Øjensygdom kan påvirke øjnene. Diabetisk Øjensygdom er den mest alvorlige nethindesygdom.

Våd AMD

Våd AMD skal behandles hurtigt. De typiske symptomer er hurtig påvirkning af synet i form af skævvridning af billedet og synssløring.

UNDERSØGELSE OG RÅDGIVNING OM ØJENSYGDOMME

Bestil tid en tid i dag på landets førende øjenklinik, som Dr. Med. Vesti Nielsen er en del af.