Multifokale Linser er i modsætning til kontaktlinser, der sidder uden på øjet, en linse som opereres ind i øjet og erstatter den menneskelige linse. Multifokal Linsen er en helt ny type linse med et unikt design. Dens egenskab er at den potentielt kan give brillefrihed og skarpt syn på alle afstande. Multifokal-Linsen hjælper således mennesker med alderssyn og Grå Stær til at se godt uden briller. Multifokal betyder flere fokus-punkter, det vil sige den muliggør, at man kan stille skarpt både på kort og lang afstand, men også på mellemafstand. Sidstnævnte er af stor betydning ved arbejde med PC og computer. En torisk Multifokal linse vil samtidig kunne korrigere for ens bygningsfejl.

Ønsker du mere information om den Multifokale linse, så er du meget velkommen til at ringe til vores personale på telefon 71 70 00 00.

MULTIFOKAL LINSEN ER SOM TO PAR BRILLER

Multifokal linsen fungerer som et par læse- og afstands briller på samme tid. Man kan sige, at linsen skaber to billeder på øjets nethinde samtidig; et afstands billede og et nærbillede. Når øjet ser på kort afstand er billedet skarpt, og når det ser på lang afstand, er det ligeledes skarpt. Hjernen vælger, uden at det bemærkes, selv det skarpe billede. Man oplever derfor et velfungerende syn på både kort og lang afstand.

Til sammenligning er den linse, som man normalt tilbyder indenfor det offentlige ved en Grå Stær operation en monofokal linse (med ét fokus). Monofokal linse kan som regel kun give skarpt syn på enten lang eller kort afstand. Det betyder, at patienten i de fleste tilfælde fortsat har brug for et par læsebriller eller et par afstands briller, ligeledes bliver bygningsfejlen typisk ikke korrigeret.

ANNETTE’S PATIENTHISTORIE FOR MULTIFOKAL LINSEOPERATION

“Jeg kan kun anbefale en operation med multifokale linser til alle, der alligevel skal opereres.”

Læs hele Annette’s patient historie.

Book en tid hos vores personale på telefon: 71 70 00 00